Veel kennis en ervaring

Exiss is een jong, flexibel en dynamisch bedrijf. Wij hebben veel ervaring en een schat aan kennis op het gebied van brandventilatie, rook-en warmte afvoer (RWA/RBS), branddetectie, bouwbesluit, regeltechniek, CFD simulatie onderzoek en wet- en regelgeving. 

Exiss is de professionele en deskundige partner als het gaat om het maken van en rekenen aan  preventieplannen, bouwplantoetsing, uitwerken gelijkwaardige oplossing naar het bouwbesluit en het ontwerp en toetsing van RWA systemen.

Voor zowel parkeergarages, atria, bedrijfshallen en overdruksystemen voor trappenhuizen kunnen wij de volledige gelijkwaardige oplossing uitwerken en laten toetsen door het bevoegd gezag.

Directeur, medeoprichter en stuwende kracht achter de organisatie; Daniek de Jager, is sinds 1998 werkzaam in de sector brandveiligheid en RWA ventilatie.

Hij bouwde gedurende deze tijd veel praktijkgerichte en theoretische deskundigheid op. Inmiddels is Daniek de Jager de expert als het gaat om het ontwerpen van rookwarmteafvoer-, rookbeheersing- en overdruksystemen.

Naast de normale dagelijkse werkzaamheden is Daniek de Jager aktief als docent rookbeheersingsystemen voor de VEBON.

We hebben ontwerpen gemaakt voor honderden brandventilatie- en overdruksystemen en deze begeleid in het uitvoerings- en opleveringstraject. Niet alleen voor de Nederlandse markt maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten, België, de Verenigde staten, Roemenie, Turkije, Jordanië, Azië en diverse landen in Europa.

Wij ontwerpen niet alleen systemen maar zijn daarbij ook nauw betrokken bij de detail engineering, uitvoering, inbedrijfstelling en oplevering. Ook voeren wij regelmatig brandtesten uit met een hoog vermogen (hot smoke test) om de systemen te valideren en op te leveren aan gemeente, brandweer en opdrachtgever.